HenriNieminen Maalaisjärkeä politiikkaan

Yle-veron tilalle hyvinvointi-vero

Yle-verolla olisi tarkoitus tuottaa poliittisesti riippumatonta uutispalvelua, mutta näin se ei ole.

Kevään vaaleissa olemme nähneet, että Yle päättää itse mitä puolueita se esittelee ja mistä puolueista tehdään uutisartikkeleita ja vaalitenttejä. Eduskuntapuolue Tähtiliike on mm. suljettu artikkelien ja vaalitenttien ulkopuolelle joten on päivän selvää, että Yle ei enään näin vuoden 2020 kynnyksellä ole poliittisesti riippumaton vaan Ylen toiminta on korruptoitunutta ja verorahoilla ylläpidettävä mediatalo ei toimi tasapuolisesti ja vastuullisesti vaikuttaessaan vaalitulokseen.

Olenkin sitä mieltä, että Yle-vero tulee lopettaa ja Yle voi jatkaa toimintaansa mainosrahoitteisena palvelussa koska nykyinen noin 500 miljoonan budjetti käytetään äänestäjien aivopesuun ja uutiset tuotetaan sen mukaan mitä ihmisille halutaan syöttää kohti globalisaatiota ja Natoa.

Ehdotankin että Yle-veron tilalle otetaan Hyvinvointi-vero.

Veroa voisi nostaa jopa nykyisestä 0.35%, 0,70% ja tuloihin perustuva porrastus olisi voimassa.

Näin vähävaraiset vapautetaan verosta ja suurituloiset maksavat enemmän veroa.

Verot ohjattaisiin julkiseen hyvinvointipalveluun kuten, Hoitajamitoitukseen ja sairaaloiden kunnossapitoon. Nostamalla veron 0.70% prosenttiin ja ohjaamalla rahat julkiseen terveydenhoitoon saisimme miljardin terveydenhuoltoon leikkaamatta senttiäkään ja hoitojonot lyhenisivät ja hoidon laatu paranisi.

Vaikka veroprosenttia ei nostettaisi vaan se pysyisi ennallaan niin tuo kerättävä 500 miljoonaa riittäisi jo hoitajamitoituksen kattamiseen ja terveyspalveluiden kehittämiseen sekä jonojen lyhentämiseen.

- Henri Nieminen, Tähtiliike Vaasan vaalipiiri 98

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset