HenriNieminen Maalaisjärkeä politiikkaan

Kusettiko Soini eduskuntaa vai EU Soinia?

Onko GCM-sopimus sittenkin myös laillisesti sitovaksi?

Mediassa on viimepäivinä liikkunut huhuja, että pakolaisryntäyksen Afrikasta ja Lähi-idästä salliva GCM-sopimus olisi sittenkin laillisesti sopiva!

Ulkoministeri Timo Soini vakuutti, että kyseessä on vain muodollinen paperi mikä ei sido Suomea eikä muitakaan EU-jäsenmaita noudattamaan sopimusta vaan se käytännössä vain ohjekirje.

Ulkoministeri Timo Soini allekirjoitti sopimuksen ilman eduskunnan luottamusta joten Suomen kansan luottamusta ja hyväksyntää paperilla ei ole vaan se on Timo Soinin yksin päättämä sopimus mikä voi nyt pahimmillaan koitua Suomen tuhoksi ja Suomea voidaan vaatia ottamaan jopa 60 miljoonaa pakolaista elätettäväksi tänne sinun verorahoillasi ja myös lapsesi tulevat kärsimään tästä vuosikymmeniä räjähdysmäisen velanoton takia. On täysin selvää, että Suomen talous ei kestä edes 100.000 pakolaisen elättämistä ja tämä sopimus on kaikessa karuudessaan niin tuhollinen, että sen aiheuttamaa tuhoa koko Euroopalle ja Suomelle on vielä vaikea arvioida.

Nyt herääkin kysymys tiesikö Timo Soini mihin hän meni ulkoministerinä nimensä kirjoittamaan vai kusetti EU myös Soinia joka lätkäisi nimen paperiin lukematta koko sopimusta?

Äänestä Tähtiliikkeen kansanedustajaehdokkaita eduskuntaa ja rakennetaa yhdessä terve ja turvallinen Suomi ja Eurooppa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Älä nyt höpötä iso mies. Soini allekirjoitti tuon asiakirjan Suomen ulkoministerinä ja edusti näin Suomen tasavaltaa jonka hallitus nautti silloin eduskunnan luottamusta. Puheenvuorossa on jo ihan tarpeeksi ruodittu tuota asiakirjaa Eikä se vieläkään ole muuttunut sitovaksi. Ehkä sinunkin kannattisi jatkaa Internetmainonnan parissa kun noin päättömiä johtopäätöksiä teet. Eduskuntaan et ainakaan pääse jos et ymmärrä edes alkeellisimmat asiat miten valtionjohto toimii ja millä valtuuksilla. Kuvitteletko todellakin ettei Suomen valtion ulkopoliittinen johto, presidenttiä mukaanlukien, tiennyt mitä Soini teki?

Käyttäjän HenriNieminen kuva
Henri Nieminen

Oppositio ei sitä hyväksynyt ainakaan ja veikkaan että ei edes kaikki hallituspuolueet.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

https://www.tichyseinblick.de/kolumnen/spahns-spit...

Saksassa ainakin kohistaan nyt taas tästä. Toimittaja Pertti Rönkön Facebook sivulla suomeksi asiasta.
https://m.facebook.com/pertti.ronkko#_=_

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ettäkö Tichys Einblick kohisee, yhden journalistin oikeistopopulistinen julkaisu.

https://de.wikipedia.org/wiki/Tichys_Einblick

Käyttäjän HenriNieminen kuva
Henri Nieminen

Viimeaikaisten tietojen mukaan EU ja YK ajavat sille lainvoiman mikä näin sitoo Suomen noudattamaan sopimusta, vaikka aluksi sanottiin että se on enemmänkin ohjekirja eikä sido mihinkään.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ensin "mediassa on liikkunut huhuja" ja sitten onkin jo "viimeaikaisia tietoja", lähteitä ei tietenkään kannata paljastaa.

Näin se trollaus toimii.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #8

Kyllä, olen selvillä missä sylttytehdas sijaitsee. Lähteenäsi on yksi persu joka lainaa toista valemediaa.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Tuohan kuulostaa tavanomaiselta käytännöltä. Meille kerrottiin aikoinaan, että euroon liittymisestä äänestetään erikseen. EU-jäsenyyden ei pitänyt merkitä eurojäsenyyttä. Kuten tunnettua asiat, kääntyivät sen jälkeen, kun EU-jäsenyydestä oli päätetty. Ei mitenkään yllätä.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Voi siitä äänestää vieläkin. Brititkin äänesti erosta ja huonosti kävi. Ennen kuin lähdet vänkäämään vastaan, koska Ruotsi, Suomessa on euroon sopimaton työmarkkinajärjestelmä. Mikään ihme se ei ole, sillä sopimaton se on myös omaan valuuttaan. Euron ansiosta moni oman valuutan ongelma katosi, mutta ei työmarkkinajärjestelmä.

Itse kannatan kansanäänestystä paikallisesta sopimisesta. Harjoitella voi Eduskuntavaalissa jo ensi kuussa. Jätän mainitsematta mikä puolue on paikallista sopimista pinnalla pitänyt politiikassaan.

En usko Soinia kusetetun. Hän on nähnyt riittävän monta kv. sopimuksen ratifiointia ja käsittelyä Suomen Eduskunnassa, että tietää mitä asiat hoidetaan. Tämä toteamus ei ollut mikään kannanotto itse sopimukseen.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

"Suomessa on euroon sopimaton työmarkkinajärjestelmä."

Olet ymmärtänyt aivan oikein. Meillä on kaksi tähän maahan sopimatonta järjestelmää. Molemmat upottavat meitä koko ajan, mutta kummastakaan ei haluta luopua.

Pekka Pietilä

EU:lla on Schengen sopimus, joka määrittelee EU:n ulkorajat ja miten hoidetaan henkilöt, jotka ylittävät ulkorajan ilman EU:n lupaa tai yksittäisen jäsenmaan, joka on ulkorajalla, lupaa. Meillä on Norjaa vastaan ulkoraja ja pohjoisesta pakolaisvirta tuli ensin Venäjältä Norjaan ja sieltä Suomeen polkupyörää työntäen. Rajan ylitys oli sallittu ajoneuvolla ja onhan polkupyöräkin ajoneuvo, vaikka ajotaito rajoittuisi pyörän työntämiseen. Jokainen muutos tai vesitys Schengen sopimukseen on Suomelle epäedullinen. Sille en voi mitään, ettei Suomessa valita älykkäitä ihmisiä ministereiksi. Tasavallassa on omat riskinsä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset