HenriNieminen Maalaisjärkeä politiikkaan

Rangaistusten alarajaa on korotettava törkeissä rikoksissa!

Olemme saaneet viimepäivinä lukea kun törkeisiin raiskauksiin ja lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin syyllistyneet rikolliset ovat selvinneet pelkillä sakoilla, yhdyskuntapalvelulla sekä ehdollisilla vankeusrangaistuksilta ja nämä yhteiskunnalle vaaralliset rikolliset on laskettu takaisin kansalaisten joukkoon etsimään uusia uhreja ja aihettamaan turvattomuuden tunnetta.

Törkeiden rikosten alarajaa nykyisestä 2-vuodesta on nostettava 4-vuoteen niin pystymme varmistamaan, että rikolliset saavat asianmukaiset tuomiot.

Suomen lain mukaan alle 2-vuoden tuomiot muutetaan yleensä ehdollisiksi mikä oikeuttaa suorittamaan rangaistuksen pienellä yhdyskuntapalvelulla tai sakoilla, vaikka turvallisuuden ja rikoksen raakuuden perusteella rikolliselle tulisi antaa ehdoton vankeusrangaistus.

Seuraavan hallituksen on ensitöiksi nostettava törkeiden rikosten alaraja 4-vuoteen niin voimme päättäjinä ja kansana antaa selkeän viestin, että Suomessa rangaistaan vakavista rikoksista.

Nyt rikolliset lasketaan käytännössä liukihihnalta takaisin kansanpariin ja tutkimuksetkin osoittavat, että seksuaalirikoksiin syyllistyneet uusivat rikoksen suurella todennäköisyydellä ja nykyinen rangastuskäytäntö ei toimi minkäänlaisena peloitteena näille raakalaisille pedofiilimetsästäjille.

Tue vaalikampanjaani kohti eduskuntaan lahjoittamalla euro vaalityöhöni ja lupaan tehdä töitä, että rangaistukset kovenevat!

LAHJOITA 1€, lähetä tekstiviesti 1 HENRI numeroon 16588 
LAHJOITA 5€, lähetä tekstiviesti 5 HENRI numeroon 16588

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

En kannata tuomioiden alarajojen nostamista ainakaan seksuaalirikoksissa. Niissä joudutaan usein antamaan tuomioita puutteellisin tiedoin ja pelkästään osapuolten kertomuksiin perustuen. Väärien tuomioiden riski on suuri. Seksuaalirikoksissa myös teon törkeys vaihtelee todella paljon. On aivan eri asia, jos 18-vuotias on sukupuoliyhdynnässä 15-vuotiaan kanssa kuin, että jos 40-vuotias on 9-vuotiaan kanssa. Silti molemmissa tapauksissa täysi-ikäinen osapuoli syyllistyy täsmälleen samaan rikokseen: törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Minusta ei ole järkevää kaventaa tuomioistuinten harkintavaltaa nostamalla minimirangaistus huomattavan suureksi, jolloin se itse asiassa ei enää kovin paljoa eroa maksimirangaistuksesta. Kirjoittajan ehdotus minimirangaistuksen nostamisesta neljään vuoteen johtaisi keksimissäni esimerkkitapauksissa siihen, että 18-vuotias olisi tuomittava neljäksi vuodeksi ja 40-vuotias kymmeneksi vuodeksi vankeuteen. Tuomioiden ero ei mielestäni olisi tuolloin missään suhteessa rikosten törkeyteen.

Asiaa voisi ehkä yrittää korjata(?) nostamalla myös maksimirangaistusta, mutta sitten täytyy muistaa väärien tuomioiden riski sekä se, että ihmisten pitäminen vankilassa tulee yhteiskunnalle todella kalliiksi.

Risto Huovinen

Onhan näitä sarjamurhaajia vapaalla jalalla Suomessa aivan riittämiin. Ei ole mitenkään ainutlaatuinen uutinen, että sarjamurhaaja murhasi neljännen uhrinsa. Tällaisten henkilöiden vapaana olo ei ole oikeustajun mukaista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onneksi kannabiksen kasvattamisesta saa kovemmat tuomiot kun raiskauksesta tai väkivallasta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Yhtä hyvin voitaisiin nostaa kaikki muutkin rikokset kuten karkkivarkaudet 100 vuoden vankeusrangaistukseksi. Hyödyttääkö nämä kovenevat rangaistukset ketään? Ei, vaan meidän täytyy katsoa syitä, mitkä johtivat tekoihin.

Näissä kaikissa täytyy aina tarkistaa jokaisissa tuomioissa rikoksiin johtaneita taustoja, ei pelkästään sen rikollisen olemuksessa.

Kaikki ne poliitikot ja vaikuttajat eivät huomaa joutuneensa tunneperäisiin päätelmiin ja juuri ne tunneperäiset ovat pahasta järjen kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset