HenriNieminen Maalaisjärkeä politiikkaan

Vastine lihaverolle! Suomalainen ruoka on ekoteko!

Pohjanmaan seutu vaati isoja tekoja, että saamme pidettyä pienet paikkakunnat elävöitettynä ja että täällä voi hyvin jokainen, niin lapsi, vanhus, työntekijä kuin työtönkin.


Meidän on tehtävä töitä siihen että maaseutu pysyy elinvoimaisena emmekä kärsi kovaa muuttobuumia suurempiin kaupunkeihin.


Maataloutta on tuettava jatkossa entistä voimakkaammin!


Maataloustuella on erittäin suuri merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa ja niiden maksaminen viljelijöille on erittäin tärkeää. Onkin siis käsittämätöntä, että suuri osa kuluttajista ovat maataloustukia vastaan, vaikka maataloustukien suurin säästö ja etu tulee nimenomaan suoraan kuluttajalle eikä viljelijälle.


Maatalous on käytännössä suomessa täysin tuottamatonta viljelilöille jotka tekevät yli 16h pitkiä työpäiviä ja heräävät jo aamuyöllä hoitamaan eläimiään ja lähtevät pellolle vain siistä syystä, että sinulla on mahdollisuus syödä kotimaista ruokaa. Viljelijöiden saama tuotto verrattuna siitä saamaan taloudelliseen hyötyyn on naurettavan pieni ja tuntipalkaksi tuleekin ehkä noin 4 euroa tunti.


Maatalous viljelijän näkökulmasta on pelkkää taistelua huomisesta ja useat tilat rahoittavat toimintaansa jopa pikavipeillä kannattamattomuuden ja vähäisten varojen vuoksi.

Maataloustukien kolme tärkeintä kohtaa on:

  • Ylläpitää omavaraisen ruokahuollon omavaraisuutta.
  • Suorat tuet viljelijöille halventavat kuluttajan maksamaa hintaa lopullisesta tuotteesta pitämällä elintarviketeollisuuden sisäänosto hankinnat niin karjasta kuin viljastakin edullisena ja ne heikentävät normaalia markkinatalouteen sidottua hintojen vaihtelua ja korotuksia.
  • Ne pitävät maaseudun asuttuna ja luovat monelle suomalaiselle elinkeinon.


Vaasan vaalipiirin talousalue on yksi suomen suurimmista karjan ja maatalouden tuottajista mikä työllistää sivullisesti kymmeniätuhansia vaalipiirimme asukkaita. Vaalipiiristämme löytyy mm. Atrian ja Snelmannin lihajalostamot, Valion tehtaita useita, Arlan tehtaita, Juustoportti, kymmeniä kuljetusyrityksiä jotka hoitavat tuotteiden jakelun ja satojatuhansia kuluttajia ketkä saavat päivittäin ruokaa pöytään syödäkseen.

Varmistetaan siis, että maatalous kukoistaa pohjanmaalla ja elintarviketeollisuus on voimissaan sekä työllistää myös tulevien sukupolviemme edessä tuhansia maakuntamme asukkaita.

SDP ja Vihreät vaativat rajuja ruoan hinnan korotuksia mm. Lihaverolla!

Ylen Eduskuntavaalien puheenjohtaja tentissä 14.3.2019 Antti Rinne ja Pekka Haavisto kertoivat mikäli pääsevät hallitukseen he aikovat torjua ilmastonmuutosta mm. Lihaverolla mikä polkee tuottajan katetta alemmas ja kuluttajan maksamaa lopputuotteen hintaa ylöspäin.

Vihreät vaativat myös, että ilmastolle haitallisesta maataloustuesta olisi luovuttava kokonaan!

Onko tehotuotanto sitten ekoteko ja ruoka tuodaan halpatyömaista kaupan hyllylle?

Suomalainen vastuullisesti tuotettu puhdas ruoka on jo itsessään ilmastoteko kun tuotantomenetelmiämme verrataan tehotuotannon maihin.

Suomalaisen ostoskori maksaa muihin Euroopan maihin verrattuna jo nykyäänkin yli 50% enemmän joten on täysin käsittämätöntä, että ruoan hintaan tehdään ilmastontorjumisen tekosyyllä kovia kiristyksiä.

Tottakai SDP:n on kiristettävä ruoan, yritysten, työntekijöiden ja alkutuottajien veroja mikäli he meinaavat lunastaa miljardien eurojen arvosta annetut vaalilupaukset.

Kun sellaiset ihmiset, jotka eivät ole käyneet kehä kolmosen ulkopuolella alkavat puuttumaan maatalous politiikkaan voidaan olla 100% varmoja että homma menee päin mäntyä ja pahasti.

Oma kantani on se että maataloustukea on korotettava entisestään että:

  • Suomalaisilla maatiloilla on edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.
  • Ruoan hinta pysyy kuluttajalle kohtuu hintaisena.
  • Pystymme tuottamaan kotimaista vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti tuotettuja elintarvikkeita niin kotimaahan kuin kansainvälisille markkinoille.
  • Maatalouden ympärille luodut tehtaat pysyvät toiminta- ja kilpailykykyisinä.

Lisäksi maa- ja metsätalousministeriön on varmistettava alkutuottajalle parempi kate alkutuotannosta, että tuottajilla on resursseja investoida ja kehittää toimintaansa.

  • Henri Nieminen Tähtiliike, Vaasan vaalipiiri Nro. 98

Lahjoita vaalikampanjaani terveen Suomen puolesta!

Tekstiviestilahjoitus:

LAHJOITA 1€, lähetä tekstiviesti 1 HENRI numeroon 16588 
LAHJOITA 5€, lähetä tekstiviesti 5 HENRI numeroon 16588 
LAHJOITA 10€, lähetä tekstiviesti 10 HENRI numeroon 16588 
LAHJOITA 20€, lähetä tekstiviesti 20 HENRI numeroon 16588 
LAHJOITA 30€, lähetä tekstiviesti 30 HENRI numeroon 16588 
LAHJOITA 40€, lähetä tekstiviesti 40 HENRI numeroon 16588

Saaja: Henri Niemisen Valitsijayhdistys
Tilinumero: FI2211403500378875

( Summa 1-6000€ ) Yli 1500€ lahjoitusten tekijöiden nimet julkaistaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Niinsanottu "lihavero" pitäisi suunnata lihan tuotantoon itseensä eikä suinkaan kaupassa myytäviin liha- ja broteiinituotteisiin. Sillä olisi suurempi vaikutus. Toinem asia sitten erikseen olisiko se reilu (hyvin todennäköistä että liha-, maito-, kana-, kala- ja sirkkatilat alkaisivat valittamaan ettei viöjelya jarjoittavia maatiloja veroteta).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset