HenriNieminen Maalaisjärkeä politiikkaan

Kiitos Venäjän rajavartiolaitokselle!

Olin Keski-Suomessa käymässä ystäväni luona ja puhuin Suomalaisen linja-auton kuljettajan kanssa joka ajaa paljon Venäjällä ja Baltian maissa.

Venäjän rajavalvonta toimii loistavasti ja Venäjän rajavartiolaitos on kiristänyt omia toimenpiteitään paljon, koska Suomen rajavalvonta on heikkoa tai sitä ei ole ollenkaan.

Venäjän kautta Suomeen pyrkii päivittäin kymmeniä paperittomia mitkä Venäjän rajavartiolaitos ottaa kiinni ja pidättävät kyseiset henkilöt niin että he eivät pääse Suomeen käyttämään hyväksi Suomen turvapaikka järjestelmää ja palauttavat laittomat välittömästi pois. 

Tämä linja-auton kuljettaja sanoi, että Venäjän rajavalvonta tutkii tarkasti myös linja-autojen tavaratilat ettei mukana tule laittomia Suomeen. Voidaankin siis todeta, että itärajan kautta ei Suomeen pääse laittomia, mutta länsiraja Ruotsissa mahdollistaa maahan saapumisen helposti. Meidän tulee panostaa omaan rajavalvontaan molemmilla rajoilla ja torjua hallitsematonta maahanmuuttoa tehokkaammin. Jokainen laittomasti maahantullut henkilö tulee todella kalliiksi Suomen taloudelle.

Palkkaamalla lisää rajavalvojia säästämme hurjasti kustannuksista kun laittomasti maassaolevat eivät pääse käyttämään hyväksi turvapaikka järjestelmää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Tärkeintä on pitää Suomi Naton ulkopuolella. Jos Suomi liittyy Natoon, niin Venäjällä ei ole mitään intressiä pitää rajaa kiinni, vaan sen edun mukaista on laskea kaikki halukkaat Suomeen. Vuoden 2015 pakolaiskriisin aikana puhuttiin, että Venäjällä olisi ollut jopa 1,5 miljoonaa halukasta tulijaa Suomeen.

On syytä myös muistaa, että Venäjän raja on EU:n ulkoraja, eli Suomi on Dublin-asetuksen perusteella vastuussa Venäjän rajan yli tulevista pakolaisista.

Olen itsekin Venäjällä sen verran käynyt, että tiedän, ettei rajan yli kukaan tule sattumalta.

Käyttäjän HenriNieminen kuva
Henri Nieminen

Joo näin on! Siksi onkin kiitettävä Venäläisiä kun pitävät rajasta huolta vaikka voisivat tahallaan päästää kaikki tulijat tänne, mutta niillä on munaa pidättää ne palauttaa välittömästi ja he sillä lailla pitävät myös Suomen taloudesta huolta kun estävät ryntäyksen tänne.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Jos Suomi olisi Natossa ja maassa olisi selkärankaa omaava sisäministeri, Suomi voisi käännyttää idästä yrittävät jo rajalta takaisin. Saattaa olla, että tämä on tulevaisuudessa pakko tehdä, jos Suomi yleensä aikoo jatkaa itsenäisenä, länteen kuuluvana valtiona.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Mikä on Venäjän intressi sitten parasta aikaa olla laskematta siirtolaisia nykyisten Nato -naapureidensa rajojen yli?

Miksi Suomi olisi erityistapaus?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onko Seitsemän Tähden liikkeen edustajat valjastettu Venäjä-myönteiseen kanmpanjointiin? Ei pelkästään tämä blogi, mutta monet muutkin asiat viittaavat siihen. Viime vaalien alla se oli itsenäisyyspuolue.

Käyttäjän HenriNieminen kuva
Henri Nieminen

Puolueena emme ole puhunut Venäjästä mitään. EU erosta ja omasta valuutasta sen sijaan olemme samaa mieltä. Meillä on vain 5 tähden kohta mitä jokainen ehdokas noudattaa:

1. Puolustaa Suomen itsenäisyyttä vastustamalla hallitsematonta globalisaatiota ja Euroopan ylikansallista yhdentymistä.

2. Puolustaa Suomen puolueettomuutta vastustamalla Suomen sotilaallista liittoutumista sekä suoran Nato-jäsenyyden kautta että kehittämällä Euroopan unionia sotilasliitoksi.

3. Kannattaa hallittua siirtolaisuus- ja maahanmuuttopolitiikkaa.

4. Taistella köyhyyden poistamiseksi ja tasa-arvon toteuttamiseksi kaikkialla.

5. Vahvistaa sekä maaseudun ja maakuntien elinvoimaa että suurkaupunkien asukkaiden hyvinvointia vastustamalla keskittävää metropolipolitiikkaa.

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Kyse on puhtaasti siitä, haluaako Suomi olla Venäjän ystävä vai sen vihollinen. Parissa sodassa kokeilimme tuota vihollisjuttua, eikä se mennyt kovin hyvin.

Jos nyt vaan pysyisimme sen Naton ulkopuolella ja pysyisimme hyvissä väleissä Venäjän kanssa.

Ainoa tapa, miten voimme ajautua konfliktiin Venäjän kanssa on ärsyttää sitä tarpeeksi. Jos ylläpidämme hyvät suhteet Venäjään ja emme ärsytä sitä, ei Venäjä uhkaa meitä millään tavalla. Venäjällä ei ole mitään syytä hyökätä maahan, joka ei muodosta sille uhkaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vaikea olla kokeilematta vihollisjuttua, kun koko iärajan yli alkaa puskea ukkoa torrakoineeen eräänä hyisenä torstaiaamuna marraskuun lopulla 1939.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset