HenriNieminen Maalaisjärkeä politiikkaan

Laitetaan Kannabiksella talous kuntoon!

Tulevan hallituksen on pohdittava ja keskitettävä voimavaroja kannabis-tutkimukseen Suomessa.

Parhaimmillaan me pystymme tekemään kannabiksesta uuden innovaantiotuotteen kansainvälisille markkinoille ja kannabiksen luomassa liiketoiminnassa pyörii satojen miljardien rahavirrat.

Dekriminalisoimalla kannabiksen luomme hyvinvointivaltiolle kymmeniätuhansia työpaikkoja ja saamme miljoonien eurojen verotulot. 

Tässä esimerkkejä kannabiksen tuomista mahdollisuuksista:

- Maanviljelijöillä on uusi tuote viljeltävänä joka mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan

- Lääkeyhtiöt voivat kehittää erilaisia kannabis pitoisia lääkkeittä

- Kannabista voi käyttää ruoan raaka-aineena

- Kannabiksesta voi puristaa öljyä

- Kannabiksesta voi valmistaa vaatteita ja rakennusmateriaaleja

Tässä vain osa kannabiksen tuomista hyödyistä. Suomalaisella osaamisella ja teknologialla pystyisimme olemaan koko maailman johtava kannabistuotteiden kehittäjä, viljelijä ja pystyisimme luomaan uusia innovaatioita ja käyttömahdollisuuksia kannabikselle.

Olet sitten puolesta tai vastaan niin tähän pitää asiantuntijoiden paneutua. Kannabiksesta liikkuu niin paljon vääristettyjä huhuja vaikka puhumme ehkä yhdestä maailman monikäyttöisimmästä kasvista minkä kasvuolosuhteet Suomessakin olisivat toimivat.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Onkohan tuossa nyt järkeä, Suomesta "huumemarkkinoinnin" luvattu maa laillisesti toteutettuna. Tosin onhan Tanskassa ollut jo vuosikymmeniä se kaupunki, jossa huumehörhöt saavat rakennella "pilvilinnojaan" rauhassa. Olen vieraillut sen porteilla, mutta sisälle saakka en mennyt. Huumeita en elämääni kaipaa. Sanalla kannabis on monen korvissa negatiivinen korostus. Se mielletään usein vain huumeeksi.

Edustatte kuitenkin uutta poliittista liikettä jonka olisi saatava kansalaiset vakuuttuneiksi siitä, että kysymyksessä on vakavasti otettava vaihtoehto niille, joilla "suksi lipsuu" politiikan näyttämöllä. Tällaisilla avauksilla uskottavuus ei välttämättä kovin vahvaan nousuun lähde. Sipilä jo opetti kansaa, että paljon puhetta kaikesta ja orjapalkka kruunaa kaiken. Onhan myös US_Puheenvuorossa toki omat kannabis kannattajansa. Eräs mies kirjoittaa asiasta melkein joka viikko.

Käyttäjän HenriNieminen kuva
Henri Nieminen

Itse en lähesty tätä asiaa huumeena enkä päihteenä. Lääkekannabis on todistetusti tehokas hoitomuoto yli 400 eri sairauteen mikä vähentää opioottipitoisten lääkkeiden käyttöä ja kannabis toimii tehokkaasti näihin sairauksiin mm. MS-tauti.

Lisäksi Hampusta pystyy valmistaa, kuiviketta hevosille, puristaa öljyä, siitä voi valmistaa vaatteita, köyttä ja siitä voi valmistaa ruokaa.

Kannabiksella on monia eri muotoja ja lajikkeita. Useassa lajikkeessa on erilainen THC-arvo ja joissakin se on täysi 0 ja ei ole näin päihdyttävä.

Siksi tähän aiheeseen tulisikin kuunnella asiantuntijalausuntoja ja tutkia asiaa tarkemmin pystymmekö esimerkiksi turvaamaan suomalaisen maatalouden kannabiksella ja kehittämään uusia innovaatiotuotteita sen ympärille ja teollisuutta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei pidä unohtaa tosiasiaa. Myös THC on lääkinnällinen.

Käyttäjän HenriNieminen kuva
Henri Nieminen

Lisäksi tämä ei ole Tähtiliikkeen yhteinen kanta vaan minun henkilökohtainen kantani asiaan =)

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Kannabishan ei enää ole huumausaine kun sen laillistaa, joten sinun ei tarvitse murehtia siitä, ettet halua huumeita elämääsi.

Ylipäätään on todettava, että melko poikkeuksetta huumeita vastustavat tiukimmin ne, jotka niistä vähiten tietävät. Tässä aiheessa tieto ei todellakaan lisää tuskaa, vaan objektiivisen tiedon hankkiminen huumausaineista vähentää kummasti noita pelko- ja stressireaktioita, joita monet huumeista saavat. Sitten kun tv-sarjojen dramatisoinneista ja iltalehtien otsikoista saatu käsitys ja "tieto" vaihtuu oikeaan asiantuntemukseen, voi hengittää helpommin eikä tarvitse enää kärsiä narkofobisista huumepsykooseista, eikä pelätä mörköjä sängyn alla.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Tanskassa on jo omaa tuotantoa.
"Tanskan Odensesta lääketukuille lähtevä lääkekannabis riittää tyydyttämään koko Pohjoismaiden kysynnän.
– Jos Euroopan unionissa viljelijät jossain maassa saavat itse valita viljelykasvinsa, me haluamme, että myös täällä on valinnanvapaus yrittäjillä, sanoo toiminnanjohtajaJyrki Jalkanen Kauppapuutarhaliitosta.
Toistaiseksi Suomessa ei kuitenkaan suunnitella kannabiksen viljelyn kieltävän lain muuttamista."
https://yle.fi/uutiset/3-10664045

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kyllä kirjoitan lähes päivittäin kannabiksesta. Jollekin se tuntuu olenvan ongelmallista. Ymmärrän kyllä sen kun faktat eivät tue omaa mielikuvaa kannabiksesta.

Suurin osa menneen ajan "faktoista" on suoranaista valehtelua, tai ei ainakaan ole perustunut mihinkään tutkittuun tietoon.

Kirjoittelen jatkossakin kannabiksesta ja kerron esim mitä sen suhteen maailmalla tapahtuu.

Esim Suomessa yksikään media ei ole uutisoinut WHOn raportista mikä liittyi kannabikseen, minusta se on merkillistä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos vaivaudut katsomaan ikkunasta, niin huomaat, ettei Suomi ole otollinen hampun kasvatusmaa, ellei sitä tehdä kasvihuoneissa. Kesäisin se tosin saattaa villinäkin rehottaa. Mutta Suomen kesä on lyhyt.

https://www.ksml.fi/kotimaa/Hamppu-levi%C3%A4%C3%A...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kaikki esittämäsi perustelut ovat toimivia ja hamppupohjaista bisnestä löytyy alalta kuin alalta. Esimerkiksi Sakasalaiset valmistavat hamppukuidusta kilpa-autojen koreja. Lisäksi hampun kasvuololosuhteet ovat Suomen kaltaisessa, pohjoisimman viljelyvyöhykkeen maassa, mitä otollisimmat:

"Suomessa hamppu on kuulunut ensimmäisiin viljelykasveihin. Ensimmäiset merkit hampunviljelystä ovat varhaiselta neoliittiselta kivikaudelta, n. 4800 eaa. Hampunviljely levisi Suomeen todennäköisesti Kiinasta yhdessä tattarin ja saviastioiden valmistustaidon kanssa. Aluksi viljely on ollut pienmuotoista toimintaa metsästäjä-keräilijäkulttuurin rinnalla.[1] Monin paikoin maanviljelyn vakiintuminen alkaa hampunviljelyksestä, kuten Lappeenrannan Kauskilassa, jossa hampunviljely alkaa 400-luvulla eaa. ja laajenee viljan viljelyksi ajanlaskun tienoilla." https://fi.wikipedia.org/wiki/Hamppu

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Todella, hampusta on moneksi, myös hyvää materiaalia autojen paneeleiksi. Olihan Henry Fordilla jo hamppuauto, nyt on kehitys kehittynyt hieman niistä ajoista.

"Parts of the body are made from what Porsche calls an “organic fiber mix” derived from agricultural byproducts such as hemp and flax.
The hippie-approved material is used in the Clubsport’s doors and rear wing spoiler. It has “similar properties to carbon fiber in terms of weight and stiffness,” according to Porsche, but is a bit more eco-friendly."

https://www.digitaltrends.com/cars/porsche-718-cay...

"Sustainable hemp technical fabrics have been used as the primary constituent in the high quality “A” class composite body panels and spoiler. The renewable hemp has exceptional material properties that make for a very strong fibre. Historically hemp has been used in the manufacture of rope, illustrating the great strength of the material.
The hemp fibres have also been used in the manufacture of the lightweight Lotus designed seats. An additional benefit of using hemp is that it is a natural resource that requires relatively low energy to manufacture and absorbs CO2 whilst growing as a plant through natural photosynthesis."

https://www.lotuscars.com/engineering/eco-elise

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Miksei laillistettaisi kaikkia päihteitä kerralla? Verotulot olisivat vieläkin suuremmat.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Olisihan tuo ihan tolkun ajatus. Huumeet on kuitenkin tällä hetkellä äärimmäisen väkivaltaisten rikollisjengien päätulonlähde ja huumeiden kieltolaki on epäonnistunut rankasti jokaisessa tavoitteessaan.
Huumeita kuitenkin käytetään ja kysyntään vastataan tarjonnalla, kieltolait ei tuota lainalaisuutta kumoa.
Aineet olisi myös puhtaita, turvallisilla pitoisuuksilla.
Alkon myyjät ei myy päihtyneille alaikäisille velaksi, sitten harrasta väkivaltaista velanperintää, pakota diilaamaan, huoraamaan, tai maahantuontiin, eikä myöskään myy täysi-ikäiselle keskikaljan sijaan 96% pirtua.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Vaikka tähänkin on poikkeuksia, yleisenä sääntönä tuo olisi mitä luultavimmin fiksu ratkaisu. Ei toki niinkään yksinään tai pääasiassa verotulojen takia, vaan jotta noiden päihteiden ja niiden ympärillä olevien haittojen määrää saataisiin laskettua. Ennenkuin kuitenkaan kukaan hyppii seinille, pistetään tähän nyt muistutus siitä, että laillistaminen ja vapauttaminen ovat kaksi täysin eri asiaa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Mikseipä laillistettaisi ja vapautettaisi kaikkia huumeita?

Huumeiden tulisi olla myös saatavilla kaikille helposti ja halvalla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabis pitäisi kokonaan laillistaa. Silloin siitä saataisiin kaikki jyöty irti taloudellisessa mielessä. Tutkimukseen pitäisi tosissaan panostaa.

Kauppapuutarhaliitto on jo pidemmän aikaan puhunut lääkekannabiksen kasvattamisen sallimisesta. Erittäin positiivista.

Suomi on jo pahasti jäljessä kehityksessä. Nyt tosiaan pitäisi herätä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset