HenriNieminen Maalaisjärkeä politiikkaan

Nyt rakennetaan tervettä Suomea!

Seitsemän tähden liikkeellä oli tänään vaalistartti Helsingissä hotelli Grand Marinassa. Paikalla oli yli puolet puolueen 179 ehdokkaasta. Kokouksessa oli innostunut tunnelma. Tähtiehdokkaat uskovat hyvään vaalitulokseen. Ainakin yhtä eduskuntapaikkaa tavoitellaan lähes kaikissa manner-Suomen vaalipiireissä.

Yhteiset vaaliteemat:

 • Suomen itsenäisyyden puolustaminen vastustamalla hallitsematonta globalisaatiota ja Euroopan ylikansallista yhdentymistä.
 • Suomen puolueettomuuden puolustaminen vastustamalla sotilaallista liittoutumista sekä suoran Nato-jäsenyyden kautta että kehittämällä Euroopan unionia sotilasliitoksi.
 • Hallittu maahanmuutto- ja siirtolaisuuspolitiikka.
 • Köyhyyden poistaminen ja tasa-arvon toteuttaminen.
 • Maaseudun ja maakuntien elinvoiman ja suurkaupunkien asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen vastustamalla keskittävää metropolipolitiikkaa.
 • Tähtiliikkeellä on kolme ohjelmaa: Ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-poliittinen ohjelma, maahanmuuttopoliittinen ohjelma ja aluepoliittinen ohjelma.

Sosiaaliturvaan esityksiä

 • Takuueläkettä korotettava ja perusturvaa parannettava ja yhtenäistettävä.
 • Työttömien aktivointiin liittyvästä työttömyysturvan leikkurista on luovuttava.
 • Lapsilisiä korotettava.
 • Kotihoidontukea on maksettava kolmeen vuoteen asti ja sen tasoa korotettava.
 • Toisen asteen oppimateriaaleista maksuttomia.
 • Ylivelkaantuneet vapautettava taakastaan.
 • Asumistuen kustannukset jaetaan niin, että puolet kuntien ja kaupunkien maksettaviksi. Hillitsisi asumiskustannusten nousua. Tästä tulisi valtiontalouteen miljardin säästöt.

Tähtiliikeen kärkiteemana on Terve Suomi.

Siinä missä vaaliennusteiden ykköspuolue haluaa tehdä rajuja veronkorotuksia lihansyöntiin, me tähtiliikkessä tuemme kotimaisen ruoan edullista kuluttajahintaa niin, että tuottajalle jäisi enemmän käteen ja maaseutu pysyisi elävöitettynä.

Myös SDP:n pöhkö polttomoottoriajoneuvojen kieltäminen 2030 mennessä on täysin naurettava. Sähköauto sopii kyllä Helsinkiin kun kaikki palvelut ovat saatavilla kävelymatkan päässä ja työpaikat ovat lähellä. Maakuntakeskuksissa sähköautolla ei pärjää nyt eikä vuonna 2030.

Polttomoottoriajoneuvojen valmistamisen kustannukset ja saasteet pitäisi saada ensimmäisenä leikattua hurjasti alaspäin. Lisäksi Suomen sähköverkoston kapasiteetti ei piisaa tuottamaan energiaa 3 miljoonan sähköauton lataamiseen. Myös latauspisteiden rakentaminen pitkin tieverkostoa maksaa kymmeniä miljardeja euroja ja lisäksi tarvitsisimme vähintään 12 uutta ydinvoimalaa 2030 mennessä ylläpitääksemme riittävää energiatuotantoa. Kun mietitään että Olkiluoto 3 ydinvoimalan rakentaminen on kestänyt jo yli 10- vuotta niin miten ihmeesä rakentaisimme 12 uutta ydinvoimalaa seuraavan 10-vuoden aikana. Lisäksi Olkiluoto 3 rakentaminen on maksanut jo tähän mennessä lähemmäksi 10 miljardia euroa.

Eli 12 uuden ydinvoimalaitoksen hintalappu olisi noin 120 miljoonaa euroa!

Millä SDP meinaa rahoittaa nämä ydinvoimalat ja kustantaa latauspisteiden verkoston koko maan kattavaksi ja varmistaa energiantuotannon turvaamisen rauhan- ja sodanaikana jos koko liikenne sähköistetään?

Voimalan avaimet käteen -sopimushinta Arevan ja Siemensin kanssa oli alun perin 3,2 miljardia euroa vuonna 2003, mutta TVO on sittemmin kertonut investointinsa maksavan sille 5,5 miljardia euroa, jonka kokonaiskustannus nyt 2019 on jo yli 10 miljardia.

Alakanttiinkin laskettuna riittävän ydinvoimatuotannon ja latauspisteiden verkoston rakentaminen maksaisi 200 miljardia euroa. Tähän kun lasketaan sähköautojen kallis hankintahinta niin jokainen tietää, että tämä on täysin mahdoton toteuttaa 10- vuodessa. Projekti 50-vuoden aikasäteellä onkin realistisempi.

Kun rakennetaan tervettä Suomea niin meidän ei kannata ottaa 200 miljardia velkaa sähköautopelleilyyn ja energiatuotantoon vaan laittaa suomen talous ensin kuntoon ja varmistaa koulutuksen ilmainen saatavuus, kotimaisen osaavan työvoiman työllistäminen ja laitettava Sote-palvelut kuntoon ensimmäisenä.

Lahjoita vaalikampanjaani terveen Suomen puolesta!

Tekstiviestilahjoitus:

LAHJOITA 1€, lähetä tekstiviesti 1 HENRI numeroon 16588 
LAHJOITA 5€, lähetä tekstiviesti 5 HENRI numeroon 16588 
LAHJOITA 10€, lähetä tekstiviesti 10 HENRI numeroon 16588 
LAHJOITA 20€, lähetä tekstiviesti 20 HENRI numeroon 16588 
LAHJOITA 30€, lähetä tekstiviesti 30 HENRI numeroon 16588 
LAHJOITA 40€, lähetä tekstiviesti 40 HENRI numeroon 16588

Saaja: Henri Niemisen Valitsijayhdistys
Tilinumero: FI2211403500378875

( Summa 1-6000€ ) Yli 1500€ lahjoitusten tekijöiden nimet julkaistaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Hienoa että kirjoitus on saanut jo yhden suosittelijankin.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Miten aiotte suostutella EU:n Natoon liittyneet maat luomaan heikomman rinnakaisorganisaation EU:n puolustamiseksi? Niitä on aika monta ja joukossa mm Ranska, Italia, Saksa, Espanja, Tanska ja Norja. En usko että yksikään EU maa ole kiinnostunut luomaan Suomen mieleksi rinnakkaisorganisaation, vain koska suomalaisilla poliitikoilla on tuo Venäjätrauma.

Käyttäjän HenriNieminen kuva
Henri Nieminen

Me emme kannata myöskään EU:n yhtenäisiä puolustusvoimia vaan pelkästään itsenäistä puolustusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset